Problemer med sanseintegration - sådan gør du, del 2

Nu er det tid til 2. del af opdateringen af hvordan du griber det an, når dit barn har fået sansemotoriske problemer. Jeg vil opfordre dig til først at læse del 1 her http://sanseintegration.blogspot.com/2010/11/problemer-med-sanseintegration-sadan-gr.html,  inden du går videre med denne del af artiklen.


Som beskrevet sidst i del 1 vil der i denne artikel komme forslag til hvordan du søger økonomisk hjælp til et behandlingsforløb via Serviceloven samt hvad den sansemotoriske træning kan udrette. Endelig vil jeg give dig et par muligheder om at læse hvad den psykiske indstilling betyder hos dig som forælder til et barn med sansemotoriske problemer.

Økonomiske muligheder for støtte efter Serviceloven
Jeg har skrevet 3 lange og "tunge" artikler, der rummer kompleks lovgivning. Læs derfor indlæggene hver for sig i rækkefølge for ikke at miste overblikket.


Del 1 kan læses her http://sanseintegration.blogspot.com/2010/09/serviceloven-sanseintegration-og.html

Del 2 kan læses her http://sanseintegration.blogspot.com/2010/10/serviceloven-sanseintegration.html

Del 3 kan læses her http://sanseintegration.blogspot.com/2010/10/serviceloven-sanseintegration_03.html

Behandling og træning kan udrette fantastiske resultater
I de snart 2 år der er gået siden min søn startede med at træne er der sket fantastiske fremskridt. Her er et par uddrag af mine dagbogsnotater skrevet løbende igennem de sidste 2 år.

http://sanseintegration.blogspot.com/2010/07/den-strste-sejr.html

http://sanseintegration.blogspot.com/2010/07/brstning-giver-gode-resultater.html

http://sanseintegration.blogspot.com/2010/07/status-paa-sansemotoriske-problemer.html

http://sanseintegration.blogspot.com/2010/08/han-hopper-pa-trampolinen-og-jeg-er.html

http://sanseintegration.blogspot.com/2010/09/en-god-sanseintegration-giver.htmlr

Jeg har skrevet flere indlæg om fremgang. Du kan finde resten af indlæggene på forsiden under "Etiketter", hvor der står et punkt, der hedder Fremgang

Den psykiske reaktion og indstilling hos dig som forælder
Det gør ondt at konstatere, at dit elskede barn skal slås med sansemotoriske vanskeligheder. Heldigvis er det et handicap, der kan forbedres markant ved den rette træning. Men tag ikke fejl. Det kræver en langsigtet og vedholdende indsats som gør, at du som forælder kan have lyst til at skrige i frustration når dit barns fremgang ikke sker som du kunne ønske dig. Det er en legal sorg at dit barn er anderledes og har specielle behov. Giv dig selv lov til at være ked af det. Græd dine tårer, når du skal. Lad væe at holde det tilbage. Græd, men aldrig foran dit barn. il

DIN indstilling til træningen og evne til at holde tungen lige i munden spiller en altafgørende rolle på resultatet af den sansemotoriske trænings udfald.

Jeg har undervejs skrevet nogle artikler om sorgen og den psykiske indstilling til træningen som du kan læse nærmere om her.

http://sanseintegration.blogspot.com/2010/09/sanseintegration-krver-det-langsigtede.html

http://sanseintegration.blogspot.com/2010/09/en-god-sanseintegration-giver-ogsa.html

Har du brug for at læse flere artikler om dette kan du finde dem under "Etiketter", hvor der er et emne om Forældreindsats jeg vil råde dig til at læse om det.

Opsummering
Nu skulle du som forælder gerne være klædt godt på til at gå i gang med at forholde dig til dit barns sansemotoriske vanskeligheder. Husk, at når det ser sort ud, så skal det nok lykkes for dit barn at blive mere velfungerende, når træningens resultater viser sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg meget gerne en kommentar med dine spørgsmål eller erfaringer. Jeg svarer alle.