Særligt sensitive børn har mange drømme

Særligt sensitive børn har mange drømme. De har ofte et indre rigt univers og kan på deres dårlige dage have en tendens til at virke teatralske og pivende. De særligt sensitive børn kan have en urolig søvn som spæde fordi deres sanseapperat er i fuld gang med at bearbejde og fordøje dagens indtryk. Det kan give mange søvnløse til forældre til særligt sensitive børn, men det går over igen.
Mange sensitive drenge kan have en meget let søvnrytme de første mange år af deres liv. Deres underbevidsthed er i fuld gang med at fordøje, systematisere og skabe orden og genkendelighed i dagens mange oplevelser. Derfor vil mange forældre også opleve, at det er nødvendigt med rytme og struktur i forhold til at overholde de tidspunkter, hvor det sensitive barn skal i seng.

Særligt sensitive drenge har ofte en indre rig forestillingsevne, som kan give sig udtryk i mange forunderlige og undertiden skræmmende drømme. Mange forældre til sensitive børn vil opleve, at børnene er urolige om natten og det kan være årsag til mental udbrændthed hos forældrene at blive vækket nat efter nat længe efter det forventes, at barnet kan sove normalt igennem.

Hvis ikke man som forælder kender til dette særlige kendetegn hos særligt sensitive børn kan det være ganske udmattende og frustrerende, men læser du dette indlæg på grund af lignende oplevelser, så ved du, at du ikke er alene om at være desperat af træthed.
Der må være flere forældre til særligt sensitive børn der kan genkende ovenstående. Du vil senere kunne finde et indlæg om helt konkrete råd til hvordan du kan hjælpe dit særligt sensitive børn til at få lidt bedre styr på de indre og livlige drømme.