Tag dit særligt sensitive barn med på ferie

Det er ved at være tid til at tænke på planlægning af vinterferie og sommerferie. Har du et særligt sensitivt barn så ved du, at dit barn skal have god tid til at omstille sig til nye ændringer i den daglige rutine. Det gælder også ferie.

Det kan være en balance at prioritere familiens samlede behov for ferie sammen med det særligt sensitive barns behov for rutiner og ensartet struktur. Samtidigt er det også vigtigt for hele familien, at der er gode muligheder for, at både forældre og børn har mulighed for føle, at de holder ferie hvad enten det drejer sig om aktiviteter eller blot at slappe af.


Her er nogle gode råd til hvordan du tager dit særligt sensitive barn med på ferie
  • Planlæg ferien så I ikke skal bruge for lang tid på transport i fly eller bil når børnene er små
  • Hold ferie så alle i familien føler, at de kan slappe af
  • Lad være med kun at prioritere børnenes behov.
  • Hold fast i, at dit behov for ferie som forælder er ligeså vigtigt som dit barns
  • Hold de små ferier i Danmark
  • Prioriter den længere tur i sommerferien eller når I har mulighed for at holde fri i længere tid sammen
Vi har holdt en del ferier i Danmark da mine børn var små. Min særligt sensitive søn reagerede kraftigt, hvis der var alt for store ændringer i rutinerne. Vi har holdt ferie flere gange i Lalanda med stor succes. Der er tit gode tilbud at gøre udenfor sæsonen og det store tropebadeland er helt fantastisk. Kig for inspiration og eventuel bestilling her Book en dejlig familieferie i Lalandia. Bo 3 nætter - betal kun for 2! 4 personer fra kun 2.130 kr. Læs mere og book Danmarks dejligste familieferie her. Det betød, at vi kunne nøjes med at køre lidt over en time i bil og vores særligt sensitive søn nød det meget - i sær da han var yngre og mere sensibel overfor de mange sansepåvirkninger.

God tur!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg meget gerne en kommentar med dine spørgsmål eller erfaringer. Jeg svarer alle.