Når sensitive børn bliver sensitive præ-teenagere

På et tidspunkt vil du opleve, at dit sensitive barn går fra at være barn til at være en sensitiv præ-teenager. Det kan være en omvæltning for både barn og forældre, når det næste udviklingstrin nåes.

At være forælder til en sensitiv præ-teenager er i lige så høj grad en kilde til inspiration, udfordring, selvreflektion og ikke mindst glæde som det er at være forælder til et sensitivt barn. Når barnet langsomt og næsten umærkeligt bevæger sig ind i den næste udviklingsfase kan der ske ændringer i den måde man bør se på sit sensitive barn.

Den sensitive præ-teenager oplever den fysiske og psykiske ændring stærkt og meget inderligt. Den første interesse/forelskelse kan komme og det kan være en meget intens og dybtfølt oplevelse, som kan virke både skræmmende og fantastisk vidunderlig for præ-teenageren hvad enten det drejer sig om en dreng eller pige. Der opstår interesse for virtuelle fællesskab i de sociale medier og det kan være voldsomt at stifte bekendtskab med denne nye verden.

Lad være med at forbyde din præ-teenager interessen for de sociale medier i et forsøg på at undgå voldsomme billeder, overstimulering og de barske oplevelser man kan møde på de sociale medier, hvis man er uheldig. Prøv i stedet selv at snakke, debattere og reflektere sammen med jeres præ-teenager over fænomenet og lad han/hun selv komme på banen med nogle overvejelser om mediet og hvad der kan være hensigtsmæssigt at bruge.

Din præ-teenager står på tærsklen til en ny, spændende, berusende og udfordrende udviklingsfase, som kan være voldsom oplevelse fordi de i teenagetiden vil stifte bekendtskab med store og inderlige følelser, ulykkelig og lykkelig forelskelse, den første kæreste, seksualitet, fysisk udvikling og mange andre områder. Det vil give nogle udfordringer, men også rigtigt mange fordele for den sensitive præ-teenager, som føler, sanser og reflekterer dybere end flertallet.

Du vil i den næste tid kunne finde flere artikler om den sensitive præ-teenager... :-)