Sensitive drenge og fritidsinteresser

 
Mange sensitive drenge er ikke interesserede i holdsport. De hader smerte og har ikke noget ønske om at konkurrere. Ofte kan det være ganske udfordrende for sensitive børn at opleve at have andre børn så fysisk tæt på som det ofte kræver i en holdsport som fodbold eller håndbold, som er en typisk boldsport for drenge.

Lad være med at presse din sensitive søn til at gå til holdsport. Som mor til en sensitiv dreng kan jeg kun fraråde dette baseret på egen personlig erfaring. Min personlige holdning er, at de sensitive børn skal lære at gå til sport i én eller anden form. Det kan være svømning, judo, karate, aikido eller andre sportsformer, hvor man får fysisk bevægelse. Det kan være at cykle eller løbe.

Det kan være svært som forælder at gøre det rigtige og vide, hvad det er mest hensigtsmæssigt i forhold til at både skærme, respektere og udfordre de sensitive drenge så de lærer at begå sig i en ikke-sensitiv verden (se et andet indlæg herom her http://sanseintegration.blogspot.com/2010/11/en-sensitiv-sn-i-en-ikke-sensitiv.html)

Lad din sensitive søn prøve sig frem. Måske er han til holdsport, men det er ikke sandsynligt. Måske er han til kampsport, sejling, klatring, svømning eller noget helt andet.