De særligt sensitive børns potentialer

Dagens indlæg er inspireret af dette indlæg på Frederikkes blog om sin søn Gustav på http://www.hende.dk/. Jeg har nemlig filosoferet lidt over hvilke potentiale de særligt sensitive børn har.

Det er en udfordring og en gave at være forælder til et særligt sensitivt barn. Sådan er det. Ærlighed omkring dette svære emne kommer vi længst med som forælder til disse fantastiske og krævende særligt sensitive børn.

Balancen mellem at skåne og udfordre de særligt sensitive børn
Er du den heldige far eller mor til sådan et fantastisk sensitivt barn så står du overfor nogle gevaldige udfordringer som du kan blive bedre til at tackle i takt med, at din viden omkring de særligt sensitive børn øges. Der findes rigtigt mange gode bøger om emnet som du kan finde her på Bøger skal købes på nettet! Køb dem på SAXO.com - klik her!

Dit barn skal udfordres og skånes. Det svære er at finde den gyldne middelvej. Jeg har lært meget i de 2 år der er gået siden min søns sansemotoriske problematikker blev beskrevet og der blev iværksat en omfattende behandling. I takt med at hans sansemotoriske problematikker blev færre jo nemmere blev det at håndtere den særlige sensitivitet for ham. Hans nedsmeltningsanfald blev markant færre og hans tilfredshed med verden langt større.

Der er ingen vej udenom. Verden er et barsk og uretfærdigt sted. Det skal det særligt sensitive barn lære at agere i. Jeg er af den klare overbevisning, at skåner vi vores særligt sensitive børn for meget så gør vi dem en bjørnetjeneste i forhold til at lære at begå sig i en foranderlig, barsk og omskiftelig verden. Hvis vi lærer de særligt sensitive børn at agere i verden med respekt for deres sensivitet så har de store potentialer i både uddannelsessystemet og som livspartnere.

De har nogle store potentialer - de særligt sensitive børn
Lærer vi dem at agere i verden med respekt for deres sensivitet så har den sensitive personlighed store potentialer i forhold til personlig udvikling, lykke, dybe og tilfredsstillende parforhold og kreative udviklingspotentialer med stor sans for detaljefokusering.

Det store spørgsmål er bare hvordan vi GØR det?