Baby i auto- og Bumbostol giver dårlig sanseintegration

Den artikel kan måske virke provokerende på nogle. Men nu tager jeg en dyb indånding og skriver. Få din baby ud af Bumbo stolen. Jeg har lige været til fødselsdag og der var flere spæde babyer med. Babyer fra 0-4 måneder. Skønne, duftende og knirkende babyer. Veluddannede forældre der ikke har læst om sanseintegration og træning af grundmotorikken hos spæde babyer.
De var ingen af de små spæde babyer, der lå heelt udstrakte selvom deres bløde knogler og kranier vil  have bedst af at ligge i lifte, slynger eller andet med et blødt underlag.

Babyerne var alle placerede i autostole, der fuldstændig pacificerede dem i monotome og ensformige bevægelser. Selv da den ene af de små skulle have en flaske foregik det i autostolen. Den lille baby kom kun op af autostolen 1 gang i løbet af 4 timer for at få en ren ble. En anden mor havde denne Bumbo stol med som jeg ganske enkelt ikke kan anbefale på nogen måde. Små spæde babyer skal ikke pacificeres eller "klodses" op i siddende stilling inden balancen, muskelstyrken i nakke, hoved og arme og psyken er klar til det.

Få dit barn om af autostolen og Bumbo stolen. Sid eller hold dit helt spæde barn i armene eller læg det i liften, når det sover eller er vågen.  Der er langt større bevægelighed og mulighed for at fægte med arme, rulle hovedet fra side til side og lade de bløde rygknogler ligge i overensstemmelse med tyngdekraften. En baby, der ligger 4 timer i en autostol ligger let krummet sammen uden mulighed for at rette ryggen ud, lette trykket på de bløde rygknogler og få stimuleret den vestibulære sans. Læg din baby på maven og brug kun autostolen, når du transporterer dit barn i bilen. Bumbostolen lægger et stort pres på de bløde rygknogler, der ikke er hensigtsmæssigt og pacificerer barnet i én og samme bevægelse. Lad først dit barn sidde op, når den motoriske udvikling er nået dertil.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg meget gerne en kommentar med dine spørgsmål eller erfaringer. Jeg svarer alle.